De Oosterwijkse Pinksterfeesten zijn weer achter de rug en de organisatie kijkt terug op een geslaagd weekend. Het evenement van het buurtschap nabij Zelhem dat ieder jaar rondom Pinksteren plaatsvindt heeft weer een goede editie gedraaid.

Vrijdagavond was er de Oosterwiekse dansoavend. Een gezellige avond met muziek van alle tijden. Met herkenbare nummers van CCR tot Helene Fischer en van Jim Reeves tot Danny Vera. Op de zaterdag was er een kidsmiddag met DJ Jorben en was er voor de kinderen genoeg te beleven. Diverse springkussens en andere spelletjes zorgde voor een geslaagde middag. De Zaterdag werd afgesloten met in de avond een optreden van dialectrockband De Boetners.

Op de zondag vond traditioneel de trekker trek plaats. In diverse klassen werd er gestreden om een beker en een bijdrage in de kas. De trekker trek ’trekt’ altijd vele bezoekers die tevens konden genieten van de Oldtimer toertocht. Die ging via een mooie route door de buitengebieden van Zelhem. Toen de oude trekkers terugkwamen van de tocht konden de bezoekers op het trekker trek terrein genieten van al het moois. De Oosterwijkse Pinksterfeesten werden zondagavond afgesloten met de Perfect Showband.

© Foto’s: Rob Verkerke en Gerard Koerntjes

Meer foto’s in ons fotoboek