Zaterdag waren er verdeeld over de middag en avond diverse optredens van verschillende dansgroepen met bijbehorende muziek te horen en te zien in het Kulturhus te Vorden. Onder andere Bojmija uit Noord-Macedonië, maar ook van de folklore groep Hopsani uit Estland, de Oekraïense zang- en dansgroep Roesalka uit Hengelo (O) en het internationale dansensemble Phoenix uit Apeldoorn waren aanwezig.

Verder waren er vanwege het district festival ook groepen als De Schermerdansers, De Brookmoaten, De Hoolterdansersen en De Stedeker Daansers die te gast waren op het festival dat vrijdagavond in het Dorpshuis in Drempt geopend werd met een internationale dansavond met de groepen uit Noord-Macedonië, Estland en De Iesselschotsers zelf nadat ze vrijdagmiddag in Deventer hadden opgetreden.

Tijdens de galavoorstelling op zaterdagavond complimenteerde burgemeester Marianne Besselink namens de gemeente Bronckhorst De Iesselschotsers voor de organisatie van het festival. “Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt,” aldus de burgemeester. Besselink ontving een attentie van de buitenlandse dansgroepen.

Op zondag werd het festival afgesloten in Diepenheim in samenwerking met De Stedekerdaansers, nadat er eerst een bezoek was gebracht aan de Johanneskerk in Diepenheim.

© Foto: Johan Braakman

Meer foto’s in ons fotoboek