De eerste editie van Forum Outside, georganiseerd door de politieke partij Forum voor Democratie, vond deze zondag plaats in Eefde. De partij start het verkiezingscampagneseizoen niet op de traditionele manier met een verkiezingscongres, maar met een heus Forum voor Democratie-festival.

Met live muziek, optredens en eettentjes worden de leden van Forum voor Democratie warm gemaakt voor de komende verkiezingen. De opener van de dag is DJ Peran, al draait hij normaal gesproken voor een wat ander publiek. “Het is ook zondagochtend dus dat moet je een beetje inschatten”, aldus de dj tegen Omroep Gelderland. Ook partijleider Thierry Baudet was aanwezig om het festival te openen en af te sluiten.

Politicoloog Peter van der Heiden ziet een ontwikkeling in deze manier van campagne voeren: “Vroeger had je urenlange congressen, maar daar lopen mensen niet meer warm voor”, zegt hij. Het festival ziet hij dan ook als iets ’typisch FvD’. “Dit is wel typisch voor zo’n club die zo min mogelijk saaie politiek wil maken. Forum wil ook niet een standaard politieke partij zijn maar meer een beweging”, aldus van der Heiden.

© Foto: Omroep Gelderland