Op de oproep ‘Wie wil jeugdburgemeester van Bronckhorst worden’ onder leerlingen van groep 7 van de basisscholen kreeg de gemeente 6 aanmeldingen. De aanmeldingen zijn voorzien van motivaties en de jury vraagt hen om via een korte presentatie te laten zien waarom zij geschikt zijn voor deze bijzondere ‘baan’. De andere deelnemers gaan zitting nemen in het kinderparlement dat de jeugdburgemeester voorzit. De verkiezing is op 11 oktober om 15.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Bronckhorst.

De taak van de jeugdburgemeester van Bronckhorst is leuk, maar ook serieus. De jeugdburgemeester zal bijvoorbeeld samen met de echte burgemeester aanwezig zijn bij enkele speciale activiteiten in de gemeente, zoals de uitreiking van het jaarlijkse jeugdlintje en de dodenherdenking. Daarnaast kunnen kinderen in Bronckhorst bij de jeugdburgemeester terecht als ze ideeën hebben voor de gemeente. De jeugdburgemeester kan deze dan aankaarten bij burgemeester Marianne Besselink.

De jury bestaat uit burgemeester Besselink, de wethouder Evert Blaauw, raadslid Mette Westerink en de huidige jeugdburgemeester Jorik de Greef. De jeugdburgemeester is een jaar jeugdburgemeester van de gemeente Bronckhorst.

© Foto: RTV Ideaal (archief)