De Bloemenbuurt in Zelhem is een Wijk van de Toekomst. Dat betekent dat Op morgen en de gemeente Bronckhorst samen met inwoners de wijk duurzamer, klimaatbestendig, energiezuiniger én groener maken. Op initiatief van de buurtwerkgroep kunnen bewoners van de Bloemenbuurt nu een gratis fruitboom ophalen. Aanmelding is mogelijk tot 12 februari.

Bewoners van de Bloemenbuurt willen van hun buurt een prettige en groene leefomgeving maken en stelden in de enquête ‘Goed idee voor de Bloemenbuurt’ voor om fruitbomen te planten. ”Zeker een goed idee waar de werkgroep Groen van de buurt samen met de gemeente graag aan meewerkt. Fruitbomen geven beschutting voor de zon in de hete zomers, zorgen voor betere waterregulering in natte periodes en zijn een toevluchtsoord en woonplaats voor vogels, insecten en kleine zoogdieren” aldus de gemeente Bronckhorst. Met fruitbomen schenkt de gemeente Bronckhorst dus ook aandacht aan biodiversiteit.

Bewoners kunnen kiezen uit een gratis appel-, peren-, kersen- of pruimenboom. 730 adressen in de Bloemenbuurt ontvingen hiervoor een uitnodigingskaart. De bewoners kunnen hun boom vervolgens ophalen bij de voormalige gemeentewerf in Zelhem en zelf planten op eigen grond.

© Foto: RTV Ideaal (archief)