Gaanderen beleeft met temperaturen boven de dertig graden een tropische 152e editie van de Kermis. Traditioneel vindt het altijd het tweede weekend van september plaats, maar zo warm als het nu is, is het volgens de organisatie nog nooit geweest.

“In de vijftig jaar dat ik in de organisatie zit, is dit de warmste”, bevestigt erelid Guus Schepers van schutterij St. Martinus, die aangeeft dat er de nodige maatregelen zijn genomen. “We hebben voor veel goede dingen gezorgd. Er zijn waterpunten gemaakt, er is voor schaduwmogelijkheden gezorgd en er is ventilatie in de tent. Er was veel improvisatie nodig.” Voorzitter Rob Stevens vult aan: “We hebben weeleens een dag boven de dertig graden gehad, maar nog nooit een heel weekend. Het is eigenlijk een graden of tien te warm. Als het 23 graden is, is het voor ons beter, voor de mensen beter en voor de omzet stukken beter.”

De zinderende hitte houdt de echte enthousiastelingen niet tegen. Aan het traditionele Koningsschieten deden maandag 150 mensen mee.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8