Op 2 locaties in Berkelland kun je nu gratis de bandenspanning van je auto controleren. In samenwerking met Band op Spanning heeft de gemeente Berkelland bij de Action en COOP in Borculo en bij de Jumbo in Eibergen een slimme bandenpomp laten plaatsen.

De Slimme bandenpomp is 24 uur per dag eenvoudig te gebruiken. de gebruiker vult het kenteken in en zo krijg de gebruiker de juiste bandenspanning voor de auto te zien. Het touchscreen display helpt met het juist instellen en geeft tijdens het gebruik weer wat er gebeurt. Na afloop zien gebruikers direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. Het gemakkelijke gebruik stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren. Want hoewel iedereen eigenlijk elke 2 maanden de bandenspanning zou moeten controleren, gebeurt dit in de praktijk vaak niet.

Het kost een auto minder moeite om een harde band te laten rollen, dan een zachte band. Door de banden op de juiste spanning te hebben, stoot de auto minder CO2 uit, verbruikt het minder brandstof en bespaart daardoor onnodige kosten. Ook slijten harde banden minder snel. Met hardere banden komt er minder bandenslijpsel in het milieu terecht. En, ook niet onbelangrijk, met zachtere banden heeft een auto meer kans op een klapband. Reden genoeg om een bezoek te brengen aan één van Slimme Bandenpompen in Berkelland.

Foto: Band op Spanning