© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap is er niet in geslaagd om te winnen bij hekkensluiter Jong FC Utrecht. Op Zoudenbalch eindigde de ontmoeting met de ploeg van voormalig trainer Darije Kalezic in een gelijkspel: 1-1.

Al na drie minuten was het raak voor de Superboeren, maar het doelpunt van Charlison Benschop ging niet door. De spits was trefzeker in buitenspelpositie. Dat was wel direct het gevaarlijkste wapenfeit van de Achterhoekers. Jong FC Utrecht kwam na zo’n half uur spelen op voorsprong, na een zwabberend afstandschot van aanvaller Aurelio Oehlers. Hidde Jurjus stond op het verkeerde been. Daarna had de beloftenploeg ligt de overhand, al kopte Benschop nog net voorbij aan het doel van De Keijzer.

Vlak na de thee liet Utrecht het na om 2-0 te maken. Mees Rijks schoot vanaf dichtbij hoog over en een tweede poging van de jongeling ging in het vangnet. Oehlers zag zijn poging gekeerd worden door Jurjus. Uit het niets kwam De Graafschap terug in de wedstrijd: Rio Hillen maakte zijn eerste in Doetinchemse dienst door na 58 minuten uit de scrimmage binnen te schieten. In het halfuur daarna kreeg de ploeg van Adrie Poldervaart wat kansen om alsnog de drie punten mee te nemen, maar was het onzuiver in de afronding.

Met dit nieuwe gelijkspel schiet De Graafschap weinig op. Het staat dertiende in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag speelt op De Vijverberg tegen het Telstar van Mike Snoei. Daarna volgen al snel De Treffers (beker) en concurrent NAC Breda.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal (archief)