Jesse Schuurman speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor Roda JC. De 24-jarige middenvelder met een aflopend contract mocht van De Graafschap uitkijken naar een andere werkgever.

“Gezien de situatie is dit voor alle partijen een mooie uitkomst”, aldus technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap. “Jesse is een jongen met een geweldig karakter en een geweldige persoonlijkheid. Wij wensen hem al het goede en veel succes bij Roda JC Kerkrade.” Onder trainer Adrie Poldervaart moet de middenvelder het dit seizoen vooral doen met invalbeurten. Alleen tegen PEC Zwolle en FC Eindhoven begon hij in de basis. Schuurman is na Hicham Acheffay de tweede speler die De Graafschap deze maand verlaat.

De middenvelder speelt sinds de zomer van 2019 voor De Graafschap, waar hij in de zomer van 2021 een nieuw contract tekende tot 2023. De Doetinchemmers pikten Schuurman op bij Vitesse, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Voor zijn tijd in Arnhem kwam hij nog uit voor amateurvereniging SC Bemmel.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8