Erfgoed Gelderland reikt dit najaar opnieuw de Gelderse Roos Prijs uit. Met deze prijs geeft de coöperatie van meer dan 200 erfgoedorganisaties een podium aan inspirerende erfgoedprojecten, want van elkaars successen kun je leren. Dit jaar ligt de focus op het thema jongeren. Welke erfgoedorganisatie weet een nieuwe generatie enthousiast te maken voor erfgoed? Bijzondere initiatieven, plannen of projecten kunnen vanaf begin juli genomineerd worden voor de Gelderse Roos Prijs 2023. De inschrijfperiode is geopend tot donderdag 31 augustus.

In 2023 richt de Gelderse Roos Prijs zich op jongeren. Wie weet jongeren op een bijzondere manier te betrekken bij het Gelderse erfgoed? Bijvoorbeeld doordat zij een creatief jongerenproject hebben opgezet, speciale jongerenactiviteiten organiseren, jonge vrijwilligers weten te bereiken of jongeren betrekken bij het besturen van de organisatie.

Er worden twee prijzen uitgereikt, een juryprijs en een publieksprijs. Bij de juryprijs beoordeelt een onafhankelijke jury de inzendingen op basis van verschillende criteria. Wie de publieksprijs wint, dat wordt mede door jou bepaald. In de maand september kun je online stemmen op de ingezonden initiatieven. Het initiatief met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De winnaars van de Gelderse Roos Juryprijs en Gelderse Roos Publieksprijs ontvangen ieder een geldbedrag van 1.000 euro en een fysieke prijs. Alle ingezonden projecten worden in de schijnwerpers gezet als goede praktijkvoorbeelden.

© Foto: Erfgoed Gelderland