© Foto: RTV Ideaal (archief)

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen naar een van de vestigingen van BIJ de bieb in Brummen, Eerbeek, Gorssel, Lochem, Twello, Warnsveld en Zutphen komen voor leuke activiteiten. Er is een leuke speurtocht, een zomerleesbingo en er ligt een kleurplaat voor de kinderen klaar. Al deze activiteiten hebben een ‘Vakantielezen’ tintje.

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Met Vakantielezen willen de bibliotheken het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden. ”Als bibliotheek bieden we, naast het uitlenen van boeken, een heel divers aanbod van diensten en activiteiten. Zo worden er cursussen en evenementen georganiseerd voor deelnemers van jong tot oud. Daarnaast kun je er terecht voor vragen over financiële, sociale of internet gerelateerde vraagstukken” aldus Karien Krijt, specialist leesbevordering van BIJ de bieb.

Voor iedereen tot 18 jaar is een bibliotheekabonnement gratis. Hiermee wordt dan toegang verleent tot een breed scala aan boeken, tijdschriften en andere media. Zo wordt de leesvaardigheid ontwikkelt en de kennis vergroot. Voor mensen van 18 tot en met 29 jaar is overigens het abonnement ook gratis, er moet dan wel een kleine bijdrage worden betaald voor ieder geleend item.

© Foto: RTV Ideaal (archief)