De gemeente Bronckhorst zet jongeren die iets bijzonders doen in Bronckhorst, en daarmee misschien wel een held zijn voor anderen in hun omgeving, in het zonnetje door hen een jeugdlintje uit te reiken. Op 2 juni, de dag na de internationale Dag van het Kind op 1 juni, reikt burgemeester Marianne Besselink deze eervolle onderscheiding uit.

De gemeente roept inwoners op die een jongere/kind tot 18 jaar kennen, die een jeugdlintje verdient omdat hij of zij iets bijzonders doet, voor te dragen voor een jeugdlintje. Bijzonder voor de gemeente is een jeugdheld die ouderen, iemand met een beperking of ziekte helpt, bijzonder vrijwilligerswerk doet bij een culturele, muziek of sportvereniging, actie voert voor een goed doel of een andere speciale prestatie of heldendaad heeft verricht. Iedereen vanaf 18 jaar kan zijn of haar held voordragen voor een jeugdlintje. Dit kan tot uiterlijk 10 mei 2023.

Een jury, die bestaat uit burgemeester Marianne Besselink, wethouder jeugd Evert Blaauw, jeugdburgemeester Jorik de Greef en Gijs Jolink uit Hummelo, organisator van de Zwarte Cross en Mañana Mañana, beslist wie in aanmerking komt voor het jeugdlintje. Daarbij wordt ook rekening gehouden met leeftijd en hoe lang de inzet voor de buurt, vereniging of het goede doel heeft geduurd. Verder telt de bijzonderheid en uitstraling van de actie of activiteit mee. De gemeente reikt maximaal drie lintjes uit. “Met de onderscheiding geven we de maatschappelijke betrokkenheid en onbaatzuchtige inzet van kinderen en jongeren een mooi podium,” zegt burgemeester Besselink.

© Foto: Gemeente Bronckhorst