Op 11 mei en 8 juni organiseert de gemeente Lochem samen met wijkagenten, Stichting Welzijn Lochem en ‘t Baken twee bijeenkomsten voor senioren. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve is hierbij gespreksleider. Cybercriminaliteit is erg actueel en kan iedereen overkomen. De organisatoren helpen graag om iedereen weerbaar te maken tegen oplichting.

“Hoe vaak krijgt u een mailtje of en appje waarvan u denkt, klopt dit wel? In deze tijd waarin alles vlug moet gaan en veel via internet gaat, zijn er ook criminelen die hier misbruik van maken. Zij proberen u op te lichten en u geld afhandig te maken” aldus de gemeente Lochem. Het doel van de bijeenkomst is om ouderen weerbaarder te maken tegen digitale oplichting. Tijdens de informatieve bijeenkomsten ‘Echt of Nep?’ wordt aan de hand van korte filmpjes gesproken over digitale oplichting. Aanwezigen krijgen zo handige tips over onder andere nep e-mails en nep-appjes. “Kom langs en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting, digitaal of aan de deur!” aldus de initiatiefnemers.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 11 mei van 14.00 tot 16.00 uur in Het Hart in Eefde. Donderdag 8 juni van 14.00 tot 16.00 uur is er een bijeenkomst in het gemeentehuis aan de Hanzeweg in Lochem. Aanmelden kan via de website www.lochem.nl/samen-weerbaar. Ook kan er gebeld worden met Dian Derksen, van de gemeente Lochem, via telefoonnummer 0573-289226.

© Foto: Gemeente Lochem