© Foto: RTV Ideaal

Door de forse stijging van energiekosten komen ook steeds meer huiseigenaren en ondernemers financieel in de knel. De gemeente Bronckhorst treft maatregelen om gezonde bedrijven levensvatbaar te houden. En om woningeigenaren met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Woningeigenaren met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm kunnen naast de energietoeslag ook gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling vanaf 1 december 2022. De gemeente subsidieert voor maximaal 2.500 euro per huishouden isolatiemaatregelen of de aanschaf van zonnepanelen. Woningeigenaren die energietoeslag hebben ontvangen, krijgen een brief over deze nieuwe subsidieregeling.

De energiecoach van de gemeente kijkt samen met de eigenaar naar de mogelijkheden om de woning te verduurzamen. Ook helpt hij bij het aanvragen van offertes en bij de subsidieaanvraag. De woningeigenaar kiest zelf een aannemer of installateur. De gemeente roept inwoners en ondernemers op die in de knel komen door te hoge energiekosten om aan te kloppen voor hulp.

© Foto: RTV Ideaal