De collecte van Alzheimer Nederland heeft in de gemeente Bronckhorst van 6 tot en met 13 november 9.679,53 euro opgebracht. Alzheimer Nederland heeft de gemeente Bronckhorst verdeeld in vier regio’s met elk een eigen team vrijwilligers die de collecte organiseren. Enthousiaste collectanten hebben zich op verschillende manieren ingezet: huis-aan-huis met de collectebus en online via WhatsApp, Facebook, LinkedIn en mail. De QR-code wordt steeds vaker gebruikt, steeds meer mensen raken hiermee vertrouwd.

Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Op dit moment leven ruim 290.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie stijgt naar ruim een half miljoen in 2040. ”Daar moet iets aan gedaan worden met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie” aldus Alzheimer Nederland. De collecteweek draagt hier in belangrijke mate aan bij.

In Zelhem, Velswijk en Halle werd in totaal 4.174,48 euro opgehaald. Baak, Bronkhorst, Olburgen, Rha, Steenderen en Toldijk brachten 2.136,82 euro op voor de stichting. In Hengelo, Keijenborg en Vorden werd 1.994,69 opgehaald en Achter- en Voor-Drempt, Hoog- en Laag-Keppel en Hummelo zorgden voor een bedrag van 1.373,54 euro.

© Foto: RTV Ideaal