Gemeente Lochem is een prachtige wandelroute rijker. Afgelopen zaterdagmiddag openden wethouders Eric-Jan de Haan en Henk van Zeijts met gedeputeerde Peter van ’t Hoog het Laorns Enkenpad bij de Haarbroekse Vijvertuin. Ontdek Laren via dit ‘Klompenpad’. Loop via akkers en weilanden, over en langs eeuwenoude enken en over oude en nieuwe landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan.

De route laat zeker plekken zien die inwoners en wandelaars die het gebied goed kennen nog niet hebben gezien. Met dank aan Wakker Laorne, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de vele vrijwilligers en landeigenaren die de aanleg van het pad mogelijk maakten. Het Laorns Enkenpad is een route van 15 kilometer. getrainde wandelaars kunnen de route verlengen tot 22 kilometer. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg gemarkeerd. Startpunt is Grand Café Bistro-rant ’t Langenbaergh, Deventerweg 1 in Laren. Het Loarns enkelpad heeft een markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom gewandeld kan worden. Voor eventueel gebruik van de routeverlenger is rechtsom wandelen het advies.

Meer informatie is te vinden op www.vvvlochem.nl en www.klompenpaden.nl/klompenpad/laorns-enkenpad. Let op! Op klompenpaden zijn honden niet welkom.

Foto: Gemeente Lochem