Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart zetten vrijwilligers uit het hele land zich in tijdens NLDoet. Samen met andere vrijwilligers hielp het college van de gemeente Lochem bij de dagbesteding van het Ruempol in Laren.

“Mooi om samen met zoveel andere vrijwilligers wat te kunnen betekenen voor een ander. Ik heb mensen gesproken, die ik anders niet spreek. Dat verrijkt je blik. Die ervaring hebben ook de andere collegeleden. Respect voor de mensen die dit organiseren. Niet alleen vandaag, maar elke week. Die ontmoetingen zijn een verrijking, voor iedereen” aldus wethouder Eric-Jan den Haan.

Irma Mulder is vrijwilligerscoördinator bij Zorggroep Sint-Maarten, Gudula. “NLDoet maakt energie los, breed in de samenleving. Je voelt het bij de vrijwilligers vandaag, bij de Stichting Vrienden van het Ruempol. Bij de bezoekers van de dagbesteding. Verschillende lokale ondernemers dragen bij aan de lunch. Tijdens NLDoet zetten we graag alle vrijwilligers bij de zorggroep Sint-Maarten, Gudula in het zonnetje” aldus Irma Mulder.

Vrijwilligers op locaties als deze zijn van groot belang en dat op veel manieren. Verschillende mensen ontmoeten draagt er bijvoorbeeld aan bij dat mensen zich volwaardig deel van de samenleving voelen.

© Foto’s: Gemeente Lochem

Meer foto’s in ons fotoboek