Als onderdeel van de ambities op het vlak van toerisme en recreatie gaat gemeente Oude IJsselstreek samen met Hogeschool Saxion een kennis- en innovatiewerkplaats opzetten. Vanuit Saxion gaat het om de onderdelen Hospitallity Business School, de School of Commerce & Entrepreneurship en het lectoraat Regio-ontwikkeling. Janine Kock, wethouder, en Karin Verschoor – Withag, directeur van Saxion, academie School of Commerce & Entrepreneurship, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

Vanaf heden gaan studenten en docenten van Saxion, toeristische ondernemers uit Oude IJsselstreek en de gemeente Oude IJsselstreek een kennis- en innovatiewerkplaats oprichten. In samenwerking met de STROIJ (Stichting Toerisme-Recreatie Oude IJsselstreek), Saxion en gemeente Oude IJsselstreek zal er onderzocht en gewerkt worden aan samenwerkingen die bijdragen aan een bloeiende toeristische en recreatieve sector in de gemeente Oude IJsselstreek. Door de samenwerking met Saxion uit te breiden wordt een bijdrage geleverd aan de innovatie-, concurrentie- en samenwerkingskracht en duurzaamheid van de vrijetijdssector in de gemeente.

Met de kennis- en innovatiewerkplaats gaat Saxion samen met alle betrokken partijen met onderzoek en advies toeristische ondernemers voorzien van nieuwe inzichten. Dit zijn inzichten op het gebied van nieuwe initiatieven, marketingactiviteiten, allianties, productontwikkeling en innovatie.

Foto: Saxion Deventer