Duizenden bezoekers kwamen er de afgelopen dagen op af en met een stralende zon aan de hemel hadden de randvoorwaarden voor een laatste editie niet beter kunnen zijn. De toekomst van de Reurlse Zommerdagen in Ruurlo is onzeker, maar de huidige organisatie sluit het met een goed gevoel af.

De 41e editie gaat in de boeken als een zonovergoten editie waarbij het evenement afscheid neemt van de folkloristische dans- en muziek. Het was verweven met het jaarlijkse dorpsfeest, maar de dansgroep moet er noodgedwongen mee stoppen. “Er is onvoldoende aanwas om door te gaan”, vertelt voorzitter Ben Lodeweges van het vijfdaagse evenement tegen REGIO8. “De huidige leden worden allemaal een dagje ouder, en een jongere generatie dien zich vooralsnog niet aan.”

Ook de verdere organisatie van het evenement wordt waarschijnlijk uitbesteed. Een mogelijke opvolger is gevonden, maar of er een 42e editie komt is volgens de voorzitter niet zeker. “Zoals het er nu naar uitziet gaat de plaatselijke ondernemingsvereniging de organisatie van het evenement overnemen, maar of dat allemaal rond gaat komen is nog niet bekend”, aldus Lodeweges.

Foto: REGIO8