De genomineerden voor de Gelderse Kleiroze, de prijs voor het ‘haevegste streektaalnummer’ uit de Achterhoek en Liemers van seizoen 2021-2022 zijn bekend. De prijs wordt uitgereikt tijdens muziekfestival Plat Gespöld, op zondagmiddag 27 november bij de DRU in Ulft.

De vakjury, bestaande uit radiomakers uit Achterhoek en Liemers, heeft de top drie van artiesten bekend gemaakt die dit jaar in aanmerking komen voor de jaarlijks door Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers uitgereikte prijs. Het zijn in willekeurige volgorde: Henry Welling met het nummer ‘Klein Zuske’, Paul Mulder met het nummer ‘Eén hond, twee hönd’ en De Boetners feat Marise den Bakker met het nummer ‘Goa asteblief niet weg’.

De genomineerden zullen de uitverkoren nummers spelen op het Festival Plat Gespöld dat dit jaar wordt gehouden op zondag 27 november in de theaterzaal van de DRU in Ulft. Tijdens de show krijgt het publiek gelegenheid om te stemmen op hun favoriet. De publieksstemmen en de stemmen van de vakjury worden bij elkaar opgeteld. Het lied met de meeste stemmen wordt de uiteindelijke winnaar en de artiest mag de Gelderse Kleiroze in ontvangst nemen.

© Foto: Roel Kleinpenning