De herfst is aangebroken en de eerste bladeren beginnen te vallen. Vanaf 25 oktober plaatst Circulus Berkel daarom weer bladkorven binnen de kernen van de gemeente Lochem. Het herfstblad in de bladkorven krijgt een duurzame bestemming in borders of als bodemverbeteraar.

Wind, regen en vallende bladeren horen bij de herfst. Maar deze combinatie zorgt ook voor gladheid en onveilige situaties. Daarom houdt Circulus de straten en stoepen zo goed mogelijk ‘bladvrij’ en veilig. Inwoners kunnen daarbij een handje helpen door bladafval bij elkaar te vegen, naar de korf in de straat of wijk te brengen én door een oogje in het zeil te houden. Circulus leegt de korven zodra de bladkorven vol zijn. Circulus laat het blad omzetten tot een duurzame grondverbeteraar. Ook gebruiken ze het blad in borders als beschermlaag voor plantenwortels. Insecten en kleine dieren vinden in de winter een veilige verblijfplaats tussen het blad. Hergebruiken kan alleen als het blad ‘schoon’ is en er geen takken of ander (groen)afval tussen zit.

De bladkorven hebben een vaste plek. Deze plek stellen de gemeente en Circulus elk jaar vast. Daarbij kijken ze bijvoorbeeld naar de plek van gemeentebomen en het aantal gebruikers. De korven worden tussendoor niet verplaatst. kijk voor meer informatie op www.circulus.nl/lochem. Ook kunnen inwoners via deze site melding maken van een volle bladkorf. wanneer er ander afval in de korf ligt hoort Circulus dit ook graag via de website. In de week voor kerst haalt Circulus de korven weer weg.

© Foto: Gemeente Lochem