Zaterdag was de Garvo diervoederfabriek in Drempt het domein van sinterklaas en zijn pieten. De hele fabriek was omgetoverd tot pepernotenfabriek en gezinnen konden middels vooraanmelding een route door de fabriek gaan. Bij het begin kon er worden gekeken hoe er pepernoten werden gemaakt, daarna naar de cadeautjes afdeling. Verderop waren er pieten bezig om zich fit te houden voor op de daken.

Na een hapje en een drankje kon er worden gekeken hoe de pieten door middel van een touw van de stelling kwamen, om zo een idee te geven hoe het met pakjesavond gaat om de zakken met cadeaus rond te brengen. Ook was er een disco gedeelte in de pepernotenfabriek waar de band High Voltage en DJ Jeffrey de bezoekers feestelijke vermaakte. Aan het eind van de route was het zover: Het podium met sinterklaas.

”Ik ben blij dat het dit jaar ondanks de Covid-maatregelen toch weer een mooi evenement mocht worden. Vorig jaar hebben we een Pepernoten Drive In gehouden buiten op het terrein. Dit jaar mochten we de gehele fabriek gebruiken en zijn erg dankbaar richting de Garvo. Ook de 125 gezinnen maken deel uit van het grote succes” aldus organisator Bertram Larink.

Foto: Linda Larink-Tiemessen

Meer foto’s in ons fotoboek