Ondanks alle restricties en nieuwe Corona-maatregelen bleef het vierdaagse Jumping de Achterhoek in Vragender overeind. Zij het in aangepaste vorm, om 17.00 uur moesten de wedstrijden afgelopen zijn, de paardensport was er niet minder om. Een knaller was de 1.45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland op zaterdagmiddag, gewonnen door Steven Veldhuis uit Haaksbergen met Installera Balia RS. Veldhuis vierde dubbel feest, want even daarvoor won hij ook al de 1.35m Stal Melse Prijs. “Ik heb fijne concoursdagen gehad. Nu een Sinterklaasfeestje.”

Jumping de Achterhoek kon dit weekend zonder publiek toch doorgang vinden, iets waar de deelnemers bijzonder blij mee waren. Ook Steven Veldhuis was erg opgelucht. Sander Geerink uit Gelselaar met Global en Bas Moerings uit Brabant met Ipsthar werden knap tweede en derde in de Grote Prijs, waarbij 14 ruiters zich plaatsten voor de barrage. Thuisrijders Melvin Greveling op Noukie en zijn vriendin Micky Morssinkhof met Quintendros E wonnen een zesde en negende prijs.

Jumping de Achterhoek werd op zondag afgesloten met spannende finales van de GMB-competitie voor jonge springpaarden. Bij de zes- en zevenjarige paarden won Geert Jan Boer met Cadillac Z . Beste vijfjarige was Loek onder Jack Broek en de winnende vierjarige was Magic Linda DI onder Jasmin Seppälä.

Foto: Digishots