De Barchemse 4Daagse 2022 zit er weer op. Met vier dagen prachtig weer, afwisselende routes en enthousiaste deelnemers kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement. Na twee jaar zonder evenement had iedereen, deelnemers en vrijwilligers, er ook wel weer veel zin in. “Het is heerlijk dat we weer kunnen lopen door deze omgeving. De routes zijn echt zo mooi en prettig lopen, dat is uniek aan deze vierdaagse”, aldus een tevreden wandelaar.

Dit jaar was de 15 km als extra toegevoegd, omdat het de 15e keer was dat de Barchemse 4Daagse plaatsvond. De belangstelling was groot voor deze afstand. “We houden ‘m er daarom ook volgend jaar bij als afstand. We zien dat de wandelaars het waarderen om ook wat korter te kunnen lopen. Soms omdat de 20 km en meer teveel is geworden. Zo kunnen we nog wat meer bieden”, geeft Henk Luesink, voorzitter van de 4Daagse, aan.

Met ruim 1000 aanmeldingen was het aantal inschrijvers iets onder het maximum aantal. Uiteindelijk zijn er 862 wandelaars gefinisht na vier dagen. De 20 kilometer was de populairste afstand, dit hebben bijna 500 mensen volbracht. Ook blijft er belangstelling voor de langste afstanden, ruim 50 mensen hadden zich gemeld voor de 40 of 50 kilometer. Het Rode Kruis heeft vele lopers ondersteund bij blaren of ander voetenleed, maar gelukkig zijn er geen calamiteiten geweest.

Foto: Barchemse4Daagse