Jeremy Bokila heeft een contract voor één seizoen getekend bij eerstedivisionist Willem II. De in Zelhem opgegroeide aanvaller trainde de afgelopen tijd al mee bij de club uit Tilburg.

“Ik wil me laten zien aan de mensen die mij vergeten zijn of zelfs niet eens kennen”, aldus de 33-jarige aanvaller. Bokila is een ware voetbalnomade die in de jeugd speelde bij Zelos in Zelhem. Via AGOVV maakte hij in 2007 zijn entree in het betaald voetbal, waarna hij via Zulte Waregem (België) en Sparta begon aan een lange loopbaan in meerdere continenten. Hij speelde onder meer voor Petrolul Ploiești (Roemenië), Terek Grozny (Tsjetsjenië), Guangzhou (China), Al Kharaitiyat (Qatar) en Oakland Roots (Amerika).

Bij Willem II, waar Bokila sinds 23 juni meetrainde en drie vriendschappelijke wedstrijden speelde, hoopt hij weer in beeld te komen. “Ik wil me laten zien aan de mensen die mij vergeten zijn of zelfs niet eens kennen”, aldus de aanvaller, die blij is terug in Nederland te zijn. “Ik ben iemand die graag een kans om iets nieuws te ervaren met beide handen grijpt. Maar toen Willem II zich meldde had ik zoiets van: eindelijk naar Nederland, terug naar huis.”

Foto: Toin Damen/Willem II

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8