Donderdagavond was de boekpresentatie van De Mölle in Halle. In een volle zaal van Nijhof in Halle vertelde auteur Bennie Eenink het verhaal achter het boek. Aansluitend werden de eerste exemplaren uitgereikt. In 1848 werd de molen gesticht door een familie Horsting. Bennie had graag ook nakomelingen van die familie betrokken bij de uitreiking, maar het lukte niet om nakomelingen te vinden.

In 1866 werd de molen verkocht aan de familie Coops. Van die familie kregen Jan Coops en Annemieke Coops elk een boek. De laatste Coops als eigenaar van het bedrijf in Halle was Henk-Jan Coops, maar die kon door omstandigheden niet aanwezig zijn. In 2016 werd de firma Coops overgenomen door de firma De Heus, maar het bedrijf in Halle bleef bestaan onder de naam Coops Mengvoeders. De Halse directie, bestaande uit Arno ter Maat en Frank Evers kregen ook een boek.

Het boek heeft als ondertitel “Hoe een windmolen in 175 jaar uitgroeide tot een dorp”. Bennie vindt een eerbetoon aan iedereen die Halle hebben gemaakt tot wat het is, zeker op zijn plaats. Daarom kreeg Gerrie van Kleef-Scheffer, voorzitter van de vereniging Halle’s Belang, als vertegenwoordiger van de inwoners het boek uitgereikt.

© Foto: Gerrie Evers

Meer foto’s in ons fotoboek