Op Witte Donderdag 14 april 2023 was de twaalfde editie van The Passion live vanuit de binnenstad van Doetinchem. Gemeente Doetinchem kijkt vol trots terug op een geslaagde editie. Herkenbare locaties, zoals de Slangenburg, de Bleek en voetbalstadion De Vijverberg waren terug te te zien in het verhaal. Vrienden, families of buurtgenoten konden ‘samen kieken’ op verschillende locaties die hun deuren hadden geopend.

In de weken en maanden na de live-uitzending zorgt gemeente Doetinchem nog voor leuke evenementen. Na 14 april gaat de gemeente met een rondreizend evenement de wijken in. Dit evenement, ‘het Eerste Avondmaal’, vindt een aantal keren plaats in Doetinchem, Wehl en Gaanderen. De binnenstad krijgt richting de zomer een Doetinchemse Passie Toer. Hierbij presenteren de ondernemers en horecazaken zich op video. Zo kunnen toeristen zien wat er in een straat te vinden is. Vlak na de zomervakantie gaat de gemeente Doetinchem ook samen met diverse koren, dansgroepen, bandjes en bekende Achterhoekers in de binnenstad de Doetinchemse variant van The Passion opvoeren. Daarbij vertaalt de gemeente het verhaal van The Passion naar gemeente Doetinchem en streek.

Ook de cast van The Passion is opnieuw te zien. In The Passion Hemelvaart op donderdag 26 mei maakt u kennis met het verhaal van Hemelvaart. Hét verhaal over vertrouwen. Het verhaal sluit goed aan bij het thema ‘Alles kump goed!’. De hemelvaarteditie is 26 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1. Het evenement is al deels in Doetinchem opgenomen, en wordt niet live uitgezonden. Kijk voor meer informatie op www.doetinchem.nl/passion.

foto: KRO-NCRV Floris Heuer