Afgelopen zaterdag is er gezellig gedanst bij dorpshuis de Huve in Eibergen. Onder leiding van Herman Bouwman durfden ruim 85 bezoekers haar kunsten te vertonen op de dansvloer. Folkloristische dansgroep de Plaggenmeijers organiseren, dankzij de verkregen subsidie van de postcodeloterij Buurtfonds, dansavonden. Met deze dansavonden willen de Plaggenmeijers de vereenzaming in de maatschappij tegen gaan en tevens nieuwe contacten leggen met mensen die plezier hebben aan het dansen.

De folklore kamp al jaren met afnemende ledenaantallen. Daarom willen de Plaggenmeijers actief meedoen in de samenleving binnen de gemeente Berkelland en zichzelf daarmee beter op kaart zetten. Lang niet iedereen is bekent met de saamhorigheid en het plezier, dat dansen bij een folkloristische dansgroep met zich mee brengt. Tijdens de dansavonden worden er hopelijk nieuwe contacten gelegd met mensen die naast stijldansen, ook het klompendansen eigen willen maken.

Tijdens de eerste dansavond was er gelegenheid voor een drankje en maken van contact met de andere aanwezigen; al met al een gezellige avond. De volgende dansavonden vinden plaats op 11 november, 9 december, 10 februari, 9 maart, 13 april en 11 mei.

© Foto: Johan Braakman