De aftrap van het jaarlijkse stadsfeest is donderdagavond gegeven op De Bleek waar enkele honderden eerstejaarsstudenten van het Graafschap College, Iselinge hogeschool en Zone college te gast waren op de eerste editie van het Doetinchemse Introfeest. Het was niet alleen het begin van het stadsfeest maar ook van een nieuwe weg die de gemeente in wil slaan. Met een paar honderd studenten was het nog niet erg druk, toch ziet de gemeente wel potentie.

“We zien dat de onderwijsinstellingen steeds meer samenwerken, dat biedt zeker perspectief voor de toekomst. Het campus idee lonkt echt, maar daar komen we later nog op terug”, zegt wethouder Jorik Huizinga kort nadat hij het feest heeft geopend. Michiel Gerlagh van het Graafschap college is enthousiast over de samenwerking met de andere scholen: “We maken bijvoorbeeld gebruik van elkaars faciliteiten, ook is dit een uitkomst voor ons personeelsbestand.”

Het samen denken is dan ook een logische volgens Gerlagh. “We hebben ook heel veel doorstroming. Denk bijvoorbeeld aan studenten die na een studie onderwijsassistent bij ons doorstromen naar Iselinge.” Of Doetinchem hiermee de concurrentie aan kan gaan met andere studentensteden kan Huizinga niet zeggen. “We hebben een mbo-instelling en een kleine hogeschool, geen universiteit. We doen het op ons eigen Doetinchemse manier.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal