Tijdens eerste pinksterdag is het een traditie om in Zelhem de Oosterwijkse Pinksterfeesten te organiseren. Op de zaterdagmiddag begon dit jaar voor het eerst voor de jonge jeugd het programma. Zaterdagavond was het feest voor de oudere jeugd van Zelhem en omgeving.

De zondag stond in het teken van de trekker trek. Om 10 uur begon het programma op 3 aangelegde banen aan het de Hogeveldweg in Zelhem. Vele deelnemers kwamen met hun trekkers naar Zelhem om mee te doen en te strijden om een beker en de eer. Voorzitter Ard Looman kijkt terug op een geslaagde editie na 2 jaar afwezigheid. ”We zijn blij als buurtvereniging weer een mooi en gigantisch evenement te organiseren. De vele buurtbewoners en andere vrijwilligers hebben er ook in 2022 weer voor gezorgd dat het een geweldig succes is geworden.”

Zondagavond werd het weekend afgesloten door feest met medewerking van de Perfect Showband. Doordat deze editie zo geslaagd is werd er tijdens het afsluitende woord van Looman gezegd dat de Oosterwijkse Pinksterfeesten ook weer in 2023 georganiseerd worden.

Foto: Rob Verkerke

Meer foto’s in ons fotoboek