De testlocatie van de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Winterswijk sluit vanaf volgende week haar deuren. De testcapaciteit gaat volledig over naar de een nieuwe plek in Groenlo. Zo schrijft REGIO 8

“De locatie in Winterswijk was een drive through locatie in een loods die voor de wintermaanden minder prettig is voor bezoekers en medewerkers”, zegt een woordvoerder van de GGD Noord- en Oost Gelderland. “Er is gekozen voor een vaste locatie die wintervast is.” De nieuwe testlocatie is gevestigd in het gebouw van voormalige voetbalclub Grolse Boys. “Bezoekers parkeren buiten en gaan lopend de testlocatie door”, aldus de woordvoerder. Er worden drie testlijnen ingericht waar iedereen met corona-gerelateerde klachten zich kan laten testen. Op de nieuwe locatie in Groenlo wordt dagelijks getest tussen 08.30 uur en 21.30 uur. “Groenlo ligt meer centraal voor de regio dus vandaar deze locatie”, zegt een woordvoerder.


De GGD komt maandag 18 en zaterdag 30 oktober wel naar Winterswijk om inwoners te vaccineren tegen corona. Winterswijkers die zich willen laten vaccineren kunnen op maandag 18 oktober van 11.00 tot 19.30 uur terecht in de Sport- en Turnhal Winterswijk en op zaterdag 30 oktober van 9.00 tot 17.00 uur in de gymzaal bij OBS De Stegeman. Voor de vaccinatie is het niet nodig om een afspraak te maken.

Foto: REGIO 8