Het terrein van GGNet aan de Vordenseweg in Warnsveld gaat halverwege 2022 op de schop. Er komt een nieuwe behandelkliniek met plek voor ruim honderd patiënten, een deel van de gebouwen wordt vervangen of gerenoveerd en er komt ruimte voor sport, beweging, ontspanning en ontmoeting. Als alles af is, is er in Warnsveld plek voor 335 patiënten.

GGNet, met het hoofdgebouw in Warnsveld, is de organisatie voor gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg in Noord- en Oost-Gelderland. Het telt ruim tweeduizend medewerkers en 18 duizend patiënten. Op het terrein aan de Vordenseweg, dat ook wel Het Groot Graffel wordt genoemd, worden ongeveer 200 van die 18 duizend patiënten behandeld. Het moderne en toekomstbestendige gebouw wordt ingericht voor mensen die, vaak kortdurende, hoog intensieve psychische zorg nodig hebben.

De omgevingsvergunning voor het project is inmiddels aangevraagd bij de gemeente Zutphen. GGNet verwacht halverwege 2022 te beginnen met de bouw en hoopt het gebouw in december 2023 in gebruik te nemen. Geschat wordt dat het nieuwbouwproject zo’n 20 miljoen euro gaat kosten.

Bron: De Stentor.