© Foto: Maarten J Eykman

Wegens de aanhoudende maatregelen omtrent corona kan Gluren bij de Buren op 13 februari niet doorgaan. Het is voor de organisatie op dit moment te onzeker of er tegen die tijd een veilige en leuke versie van het festival neergezet kan worden. Daarom ziet de organisatie zich genoodzaakt nu de knoop door te hakken en Gluren bij de Buren te verplaatsen naar 3 juli. De organisatie onderzoekt de mogelijkheid om Gluren in een afgeslankte vorm wel door te laten gaan in Amersfoort en Zoetermeer.

“We willen graag dat alle deelnemers genoeg tijd hebben om zich voor te kunnen bereiden en hosts, acts en bezoekers veilig kunnen laten meedoen” aldus projectleider Dirkjan van Oord. De datum van 3 juli is niet zomaar gekozen. “Dan staat Struinen in de Tuinen gepland, het zomerse zusje van Gluren bij de Buren” zp verteld Dirkjan. De organisatie zal de twee festivals samenvoegen zodat er één grote Gluurdag komt in alle deelnemende Gluur- en Struinsteden.

Deelnemers die zich al voor Gluren bij de Buren hadden aangemeld, kunnen op 3 juli meedoen en mogen zelf kiezen of ze meedoen met hun huiskamer of (indien aanwezig) tuin. Enthousiaste acts en hosts kunnen zich blijven aanmelden tot en met 22 mei 2022.

Gluren bij de Buren Zutphen