Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Bronckhorst kunnen gratis een boom krijgen om op hun grond te plaatsen. Bomen zijn belangrijk voor ons landschap, de biodiversiteit, het klimaat en onze leefomgeving. Grondeigenaren kunnen daar een bijdrage aan leveren onder het motto ‘Eén boom mot kun’n’.

Deze succesvolle actie is enkele jaren geleden gestart en er zijn inmiddels al ruim 400 nieuwe bomen geplant. De gemeente Bronckhorst biedt samen met enkele initiatiefnemers uit Bekveld, Vereniging Bomenbelang en Agrarische Natuurvereniging ’t Onderholt grondeigenaren in het buitengebied van Bronckhorst een gratis boom aan. De gemeente Bronckhorst en Provincie Gelderland betalen de boom. Een mooie omgeving vinden we allemaal belangrijk. Bossen, natuurterreinen, omzoomde akkers, weilanden en boerderijen vormen samen dat fraaie landschap. In ons landschap zijn de afgelopen jaren verschillende vrijstaande bomen verloren gegaan. Juist zo’n enkele boom is waardevol voor vogels en insecten en maakt het landschap bijzonder.

Grondeigenaren kunnen een boom aanvragen via www.bronckhorst.nl/eenboom. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden. Vereniging Bomenbelang Bronckhorst beoordeelt de aanvragen en adviseert over de soortkeuze.

Foto: Bomenbelang Bronckhorst