Bij Museum Smedekinck is de Gelderse geschiedenis tijdelijk op geheel nieuwe wijze te beleven. Bezoekers kunnen zich nog tot en met 18 september begeven in een historische wereld door het spelen van een VR Game. Het gaat bij dit spel om het terugplaatsen in de juiste periode van gestolen historische objecten.

Een kwaadaardige tijdreiziger heeft deze gestolen uit het verleden. De objecten moeten teruggebracht worden naar hun eigen tijd, om het natuurlijke verloop van de Gelderse geschiedenis te herstellen. Twee spelers reizen met behulp van virtual reality door de tijd, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Spelenderwijs ontdekken zij de geschiedenis van Gelderland. Eén speler draagt de vr-bril, de ander geeft aanwijzingen. Door puzzels op te lossen en goed samen te werken, kunnen zij de Gelderse geschiedenis herstellen. Het spel bevat 7 levels. De speelduur per level is 20 tot 25 minuten.

De VR Game is onderdeel van het project Schatkamers van Gelderland en in samenwerking met 34 Gelderse erfgoedorganisaties tot stand gekomen. Na 18 september reist het spel naar de volgende locatie.

Foto: Museum Smedekinck