Kinderen die na de zomervakantie naar de middelbare school gaan kunnen de gratis cursus ‘Plezier op school’ volgen. Deze cursus vindt plaats op 15 en 16 augustus 2022 in wijkcentrum De Uitwijk in Zutphen.

Bij ‘Plezier op school’ leren kinderen hoe ze sterker in de schoenen kunnen staan tussen alle nieuwe kinderen op de middelbare school. kinderen leren hoe ze nieuwe vrienden kunnen maken en hoe ze het beste kunnen reageren als iemand vervelend tegen ze doet. De cursus bereidt kinderen voor op de middelbare school, zodat ze daar met meer zelfvertrouwen naar toe gaan. In de cursus leren kinderen contact te leggen met de nieuwe kinderen in de klas, zichzelf houding te geven binnen een nieuwe groep, hoe ze het beste om kunnen gaan met plagen en pesten en positief te denken over bijvoorbeeld zichzelf.

De cursus bestaat onder andere uit met elkaar praten, elkaar tips geven en door moeilijke situaties te oefenen. Op deze manier kan de cursus helpen om met ‘plezier naar school’ te gaan. De cursus duurt twee dagen van 9.00 uur tot 16.30 uur en gaat van start in de laatste week van de zomervakantie. Deelname aan de cursus ‘Plezier op school’ is gratis. Inschrijven kan via www.impluz.nl.

Foto: Gemeente Lochem