Inwoners die een gratis tuinplant willen om hun tuin groener te maken, kunnen op 2, 16, 30 september of 7 oktober naar één van de actie-zaterdagen in de gemeente Lochem komen. Tegen inlevering van een tegel of steen krijgen zij een mooie plant cadeau. In een groene tuin kan regenwater beter de grond in zakken. Het is het tweede jaar dat samenwerkende partijen deze actie samen organiseren.

Voor deze actie werken Waterschap Rijn en IJssel, Gemeente Lochem, IJsseldal Wonen, Viverion, Circulus, Stichting Welzijn Lochem, en LochemEnergie samen. Op de actie-zaterdagen staan zij met een plantenkraam op verschillende plekken in de gemeente. Op zaterdag 2 september staat de plantenkraam bij ’t Trefpunt in Gorssel, op 16 september bij Wereldbakker Wijnand in Laren, 30 september bij de Action in Lochem en op 7 oktober bij de Plus in Eefde.

Er zal bij de plantenkraam tuinadvies gegeven worden, afkoppelcoaches geven uitleg over afkoppelen van de regenpijp en er is uitleg over de regentonactie. Ook voor vragen over energiebesparing kunnen inwoners terecht bij de kraam.

© Foto: RTV Ideaal (archief)