In samenwerking met het Gilde van Doetinchem organiseren het Stadsmuseum Doetinchem en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers op Open Monumentendag zaterdag 11 september gratis rondleidingen door het ‘ei’ van Doetinchem.

De tocht voert naar de Catharinakerk, het voormalige bankgebouw aan de Grutstraat, het Gevang aan de Nieuwstad en vele andere gebouwen. In het Stadsmuseum krijgt men o.a. uitleg over de maquette van vooroorlogs Doetinchem. Bij het Erfgoedcentrum wordt het stadsarchief toegelicht, kan men de depots bezoeken en is er een kleine expositie van grotendeels onbekende foto’s van oud Doetinchem, bijeengebracht door de Delftse verzamelaar Jaap Hoekstra.

Iedereen is van harte welkom om aan de rondleidingen deel te nemen. Geïnteresseerden kunnen hiervoor reserveren via de website van het Erfgoedcentrum: www.ecal.nu. De reservering is pas geldig als men een bevestiging heeft ontvangen. Er kunnen maximaal 15 personen aan de rondleiding deelnemen. Als er genoeg plek is, kan men ook onaangekondigd aan de rondleiding deelnemen, maar vol is vol. Er zijn vier rondleidingen, die starten om 10.30 en 14.00 uur.