Provincie Gelderland voert tussen 30 mei en 30 juni 2023 groot onderhoud uit aan de N318 tussen Aalten en Winterswijk. Om verkeershinder te beperken en de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd.

De Provincie wil de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op deze provinciale weg verbeteren. Het asfalt van de hoofdrijbaan van de provinciale weg (N318) tussen Aalten en Winterswijk krijgt nieuwe geluidsreducerende asfaltlagen. Daarnaast brengen ze nieuwe markeringen aan op de weg, voeren onderhoud uit aan de openbare verlichting en vervangen enkele bewegwijzeringsborden. Verder voeren ze onderhoud uit aan de Berenschotbrug en vervangen ze de verkeerslichten op de Tolhuisweg in Bredevoort. Van 30 mei tot en met 6 juni is de weg tussen Aalten vanaf de kruising N318/N313 en Bredevoort tot aan de rotonde Roelvinkstraat dicht. De rotonde Roelvinkstraat is open en de Intratuin bereikbaar. Obelink is bereikbaar vanuit de richting Winterswijk. Bij de afsluiting van 19 juni tot en met 30 juni is de weg tussen Bredevoort vanaf rotonde Roelvinkstraat en Winterswijk tot inrit Obelink dicht. De rotonde Roelvinkstraat is open en de Intratuin bereikbaar vanuit de richting Aalten. Obelink is bereikbaar vanuit de richting Winterswijk.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N313 (Aalten – Lichtenvoorde), N18 (Lichtenvoorde – Groenlo) en de N319 (Groenlo -Winterswijk). Voor aanwonenden en hulpdiensten blijft de weg bereikbaar. Fietsers kunnen het fietspad langs de N318 blijven gebruiken. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. De provincie roept weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars.

© Foto: RTV Ideaal (Archief)