In een stalling van Arriva in Doetinchem is donderdagmiddag een grote brand ontstaan. Een nieuwe waterstofbus van de vervoerder is in brand gevlogen, niemand is daarbij gewond geraakt aldus REGIO8.

De brand ontstond rond 14.15 uur in een pand aan de Industriestraat, waarna de brandweer grootschalig uitrukte. Het vuur ontstond in de waterstofbus, maar sloeg later over naar het pand. De brandweer probeerde het vuur van buiten de stalling onder controle te krijgen. Ook werd GRIP1 afgekondigd voor samenwerking tussen hulpdiensten. Ten tijde van de brand is er een NL-Alert uitgedaan aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Ook waren er explosies te horen, dit waren vermoedelijk exploderende banden van de aanwezige bussen. Rond 17.00 uur kon uiteindelijk het sein brand meester worden gegeven.

Vervoerder Arriva bevestigt dat er niemand gewond is geraakt door het vuur. Ook zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel hebben reizigers flinke hinder ondervonden van de brand. Eerder op de donderdag maakte Arriva nog bekend dat de eerste waterstofbus deze week vanuit Polen is aangekomen in Doetinchem. Vanaf december moeten er tien stuks rijden in de Achterhoek.

Foto: Brandweer Nederland