© Foto: Eddy Boerman

Al jaren is de optocht van Neede de grootste van de Achterhoek. Ook dit jaar werd deze grote optocht georganiseerd door de “NCG de Vlearmuze”. De start vond plaats op zondagmiddag 11 februari om 13:30 uur. Elk jaar weer krijgt het carnavalsvirus generaties jonge en oude Needenaren in zijn greep. Maar ook van ver buiten Neede komen de mensen deelnemen aan of kijken naar deze fantastische optocht.

Wagenbouw- en loopgroepen strijden met elkaar om de mooiste creaties te bouwen. De beoordeling ligt in handen van een vakkundige onafhankelijke jury. Voor het eerst werd een familiezone worden ingericht, waar de muziek uit zal staan. Deze zone zal worden ingericht van de Bosstraat ter hoogte van de OBS de Marke tot aan de afslag naar de Rapenburg. Er waren meer dan 70 inschrijvingen, er waren praalwagens, loopgroepen, eenlingen/duo’s. Deze werden afgewisseld met diverse muzikale activiteiten.

De organisatie sprak van een geslaagd evenement mede door de sponsoren, het aanwezige publiek en de enthousiaste bouwers.

Meer foto’s in ons fotoboek