Bennie Wisselink en Marion Verhoef willen dat vluchtelingen uit Oekraïne in de Achterhoek toegang hebben tot fatsoenlijke kleding. Het voormalige pand van de Welkoop in Hengelo wordt daarom één weekend per maand omgetoverd tot een kledingwinkel, speciaal voor deze doelgroep.

“Je wordt er super gelukkig van, als je andere mensen gelukkig maakt”, aldus Bennie Wisselink. Hij, Marion Verhoef en twee andere initiatiefnemers zetten zich in voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Zo vertelt Verhoef: “Sommigen komen hier met een heel klein tasje aan. Zij hebben niet het geld om voor iedereen wat te kopen.” De organisatoren hebben duizenden kledingstukken verzameld, van jassen en onderbroeken, tot sokken en truien. Deze spullen, deels gedoneerd, maar ook zelf gekocht, worden voor een symbolische prijs doorverkocht aan de Oekraïners. “Het is een euro per stuk voor volwassen, voor kinderen vijftig cent”, aldus Verhoef.

Marion rijdt door heel de Achterhoek om kleding op te halen. Veel kledingzaken dragen graag een steentje bij aan de actie. “Heel veel mensen zijn heel gul en geven nieuwe kleding mee”, vertelt Verhoef. Na de sluiting van de Welkoop in Hengelo dient het pand nu als uitvalsbasis voor de tijdelijke verkoop van kleding. Tot haar teleurstelling moet Marion per 1 augustus het pand verlaten maar zou ze niets liever doen dan haar actie elders voortzetten. “Ik hoop dat iemand mij vertelt dat ik bij hun een half jaar verder kan gaan met deze actie”, aldus Verhoef. “Ik zoek een pand in de regio van Hengelo, Doetinchem, Doesburg of Zutphen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal