Een grootschalige verkeerscontrole langs de A18 in Didam resulteerde in zo’n 80 bekeuringen voor verschillende verkeersovertredingen. De politie controleerde woensdag honderden voertuigen. De politie maakte tijdens de controle gebruik van een monocam: een camera die kan traceren of een automobilist een telefoon in de hand heeft. De camera betrapte zo’n dertig bestuurders op dit strafbare feit, zo meldt Omroep Gelderland.

Drie automobilisten legden een positieve speekseltest af. Om verder onderzoek te doen naar mogelijk gebruik van drugs, is er bloed afgenomen. Het ging om twee 31-jarige mannen uit Doetinchem en een 41-jarige Arnhemmer. Een 24-jarige man werd aangehouden omdat hij een vals rijbewijs toonde. De man bleek daarnaast ook geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben.

De Belastingdienst heeft tijdens de controle zeven voertuigen in beslag genomen en zo’n 60.000 euro geïnd. De politie nam nog een ‘spookvoertuig’ in beslag. Dat is een voertuig dat niet op naam staat of geen geldig kenteken heeft. Tijdens het verkeersonderzoek waren ook de Belastingdienst, Douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Koninklijke Marechaussee aanwezig.

© Foto: Politie Doetinchem