Met de zestig kilometer lange fietstocht Gruune Cross haalt de Lionsclub Doetinchem-De Graafschap vrijdag geld op voor meerdere doelen rondom kanker. Een klein honderdtal fietsers start en finisht bij Huis Zelle, waar een klein festivalterreintje is opgebouwd.

De goede doelen die worden ondersteund hebben allemaal betrekking op het thema kanker. “We hebben binnen onze club de afgelopen vijf jaar een aantal leden verloren aan de ziekte, dat is wel reden om ons hiervoor in te zetten”, zegt Johannes Arets namens de Lionsclub. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan Stichting Vrienden van Sravana en het Inloophuis Oude IJssel. Ook wordt een deel ingezet voor onderzoek naar een nieuwe techniek om mogelijke huidkanker door een computer te laten beoordelen. Dit doet de Achterhoekse promovendus Daan Geijs bij het Radboudumc.

De route leidt deelnemers door de Achterhoek, met een tussenstop bij Abdij Slangenburg in het buitengebied van Doetinchem. Bij Huis Zelle is een klein ‘festivalterrein’ opgebouwd met tenten, waar de fietsers vertrekken en finishen. Daar wordt rond 17.00 uur het eindbedrag bekend gemaakt. De teller staat donderdag op ruim 50.000 euro. “De deelnemers hebben zelf allerlei vrienden en kennissen gevraagd om te sponsoren”, vertelt Arets.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8