Tijdens de Zomersessie van de P10 ontving de Vereniging de Hamerlanden, uit gemeente Aa en Hunze, de Henk Aalderink-prijs. Van alle inzendingen waren zij het initiatief dat het meest bijdraagt aan een platteland dat klaar is voor de toekomst. De Vereniging wint daarmee de hoofdprijs van 2000 euro. De Henk Aalderink-prijs wordt jaarlijks georganiseerd door de P10, het netwerk van dertig grote plattelandsgemeenten. De winnaar wint naast het geldbedrag, samen met de nummer twee en drie, een plek in de Krant van het Platteland, die de P10 komend najaar weer uitgeeft.

De jury is onafhankelijk en bestaat uit de heer Roel During (DLO onderzoeker bij de Wageningen University & Research), mevrouw Marieke Bosch (Dealmaker bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en de heer Ruud de Jong (Bestuurslid Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen). Samen beoordeelden zij of de inzendingen aansloten bij de doelstelling van de Henk Aalderink-prijs.

De prijs is vernoemd naar Henk Aalderink, de voormalig burgemeester van Bronckhorst en oprichter van de P10. Met de prijs ondersteunt de P10 bewonersinitiatieven die zich inzetten voor de leefbaarheid van hun dorp en gemeenschap. De Henk Aalderink-prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Dit jaar werd de prijs uitgereikt in de gemeente Hulst waar de leden van de P10 samen kwamen voor de jaarlijkse Zomersessie.

Foto: P10