Komende periode is er de mogelijkheid, bij twee COOP Supermarkten in Doetinchem, lege flessen in te leveren voor de stichting ‘Buur maakt Natuur’. Bij genoeg hulp kan de stichting een derde terrein in Doetinchem aan kopen en ontwikkelen tot een natuurterrein.

Het inleveren van de statiegeldflessen kan bij de flessenautomaat in de COOP aan de Slotlaan 137 in De Huet, en bij de COOP aan het Surinameplein 7 in IJkenberg. Bij deze supermarkten is een pamflet aanwezig van ‘Buur maakt Natuur’ bij de automaten. Na het inleveren van de flessen kan men op de doneerknop van de automaat drukken en gaat het statiegeld de komende zomermaanden naar Buur maakt Natuur. Voor iedere 6 euro kan de stichting 1 vierkante meter grond voor nieuw natuur kopen.

De COOP verdubbeld ook elke inleg aan statiegeld. Zo wordt het statiegeld twee keer zoveel waard en levert het meer geld op voor nieuw natuur in Doetinchem. Achter de schermen is Buur maakt Natuur druk bezig met het aankopen van een nieuw perceel. Waar dit perceel zich bevind is nog niet bekend. In de tweede helft van augustus hoopt de stichting dit bekend te kunnen maken.

Foto: Buur maakt Natuur