13 jaar geleden is Renate Brandsen gestart met haar stichting Re-Free. De stichting is een weggeefwinkel die de minderbedeelden en mensen in armoede helpt door het gratis weggeven van kleding, huishoudelijke spullen, speelgoed, boeken, cd’s, dvd’s en veel meer. De spullen worden door particulieren gedoneerd en regelmatig ook door bedrijven. Na ontvangst worden de spullen gecontroleerd en bij goedbevinden beschikbaar gesteld om weg te geven. Dit doet zij samen met tal van vrijwilligers. De stichting bevindt zich aan de Lengelseweg 72 in ’s-Heerenberg, achter het huis van Renate.

Helaas kan niet iedereen naar haar toekomen. Mensen met een beperkt budget, oudere mensen, of mensen die te ver weg wonen of simpelweg mensen zonder vervoer. Ook het bezoeken van bejaardentehuizen of verzorgingshuizen gaat met de bus tot de mogelijkheden behoren. Stichting Re-Free heeft hiervoor een speciale bus nodig waarmee ze naar deze mensen en tehuizen toe kan gaan: “Re-Free On Wheels”.

Helaas zijn de aanschafkosten van een dergelijke bus hoog. De stichting heeft nagenoeg geen inkomen, wat de aanschaf moeilijk maakt. Door kleine donaties die de stichting krijgt kan ze de bus verzekeren, wegenbelasting betalen, tanken en onderhouden. Het grootste probleem is het geld voor de aanschaf. Via deze link kan er een donatie worden gedaan. ”Elke donatie is welkom om het streefbedrag te realiseren. In deze vreselijke tijd moeten we elkaar helpen daar waar het kan. Bij stichting Re-Free is iedereen welkom om tegen een kleine onkostenvergoeding van één euro zoveel spullen te halen als hij/zij nodig heeft” laat Stan weten, degene die de actie op touw heeft gezet.

© Foto: RTV Ideaal (archief)