Op zaterdagochtend 15 juli vertrokken duiven van verschillende deelnemers van duivenverenigingen PV Vorden en PV Steeds Sneller uit Hengelo vanuit Dizy-le-Gros voor een vlucht van ruim 300 kilometer richting Nederland.

De duiven werden 15 juli om 06.50 uur gelost in het Franse Dizy-le-Gros, een afstand tot Vorden van 321 kilometer. Er werden snelheden bereikt van dik over de 100 kilometer per uur. De duif van Henk Stokkink melde zich om 9.41 uur op de klep in Vorden. Met een snelheid van 114 kilometer per uur is dit een overwinning om van te dromen. Dit was goed voor de winnaar van de gehele afdeling. Harrie Niesink wist zijn duif met een snelheid van ruim 100 kilometer per uur als eerste terug te laten keren naar het hok in Zelhem. Hij was hiermee de snelste van de regio en behaalde daarmee ook de eerste plaats. Op zondagochtend 16 juli was het de beurt aan de jonge duivenvlucht vanuit het Brabantse Bergeijk. Zeven deelnemers hadden in totaal 224 duiven gekorfd voor deze vlucht, die een afstand van ruim 100 kilometer moesten overbruggen. Fred Cornelissen uit Hengelo wist zijn duif als eerste over de finish te laten komen en daarmee de winst te behalen.

De duivensport is een veelzijdige en boeiende sport die vele liefhebbers trekt. De spanning die gepaard gaat met de races, de band tussen de duiven en hun eigenaren en de voldoening van een overwinning maken deze sport tot een unieke ervaring.

© Foto: Robert Borneman