Woensdag vond de officiële opening plaats van de wandelroute van Amsterdam tot Zieuwent. Dit gebeurde bij horecagelegenheid Het Witte Paard in Zieuwent door wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre samen met Jos Kolkman van Zieuwents Belang. Zo’n 7 jaar geleden ontstonden de eerste ideeën voor een wandelroute. Dat idee werd van harte geadopteerd door Zieuwents Belang. Een speciale Werkgroep Van A tot Z werd in het leven geroepen.

De wandelroute van Amsterdam tot Zieuwent loopt met zo’n 250 kilometer door het hart van Nederland. Je loopt vanaf Amsterdam met haar rijke 17e -eeuwse historie via Muiden en de waterlinie letterlijk het ‘nieuwe’ Flevolandschap in. Hier beleef je het verhaal hoe Nederlanders hun eigen land en natuur creëren. Over de zandverstuivingen, in het kreupelhout, de dikke bossen en langs heidevelden maak je kennis met de Veluwse Big five. Vervolgens wandel je via de verhalen rond de bevrijding van Nederland en romeinse nederzettingen het coulisselandschap in. Weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes, bossen en kastelen; je bent in de Achterhoek waar mensen nog echt tijd hebben voor elkaar.

De wandelroute Amsterdam tot Zieuwent is een ode aan de Nederlandse cultuur en natuur. De route bestaat uit 12 (digitale) etappes, variërend van 15 tot 25 kilometer. De route start bij de Vondelkerk in Amsterdam, en eindigt zo’n 250 kilometer verder in Zieuwent. Je kunt deze trajecten wandelen via de uitgezette langeafstandsroutes & knooppunten, een downloadbare PDF of GPX (wandelenvanAtotZ.nl) óf met de gratis RoutAbel-app, die je navigeert en onderweg bijzondere verhalen vertelt.

© Foto: RTV Ideaal