Henry Oost uit Lochem heeft in 30 dagen bijna 1000 kilometer gelopen. De tocht begon in Lochem en zou via Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Belgie en Nederland gaan. Aangezien Henry toch had onderschat dat 30 kilometer per dag en dat 30 dagen lang erg veel is besloot hij een stuk van zijn route in te korten. Uiteindelijk heeft hij toch nog 840 kilometer afgelegd door wind en weer.

Afgelopen zaterdag werd hij binnengehaald op de Kale Berg tussen Barchem en Lochem. Zijn vrouw Esther en diverse andere stonden hem op te wachten met gladiolen. Henry heeft zelf ook diabetes en om hier aandacht voor te vragen is hij deze grote uitdaging aangegaan.

Er wordt door de Lochemse wandel challenge aandacht besteed aan het belang van bewegen bij diabetes en het voorkomen er van. Vorig jaar werd er nog meegedaan aan de challenge van het Diabetes Fonds. Dit jaar is er een eigen Lochemse challenge opgezet. Zo is er in de winter en zomer ruimte voor een wandeling die elke week plaatsvindt en diverse afstanden kent.

© Foto: Monique Schutte